CodeCharge Studio
search Register Login  

Web Reports

Visually create Web Reports in PHP, ASP, .NET, Java, Perl and ColdFusion.
CodeCharge.com

YesSoftware Forums -> CodeCharge Studio -> ASP.NET - InMotion Framework

 Connection tests succesfully, but get data source error when run

Print topic Send  topic

Author Message
AndyGB4

Posts: 121
Posted: 07/24/2013, 9:46 PM

Hi everyone,

When I Test my Connection in the Project Settings, it tests successfully.
But when I try to open one of my pages with a Record on it, it gives me an error message at the top of the Record, stating "Data source error. An OLE DB Provider was not specified in the ConnectionString. An example would be, 'Provider=SQLOLEDB;'."

Here's my Connection String:
DRIVER={MySQL ODBC 3.51 Driver};SERVER=xx.xx.xx.xxx;PORT=3306;DATABASE=myDatabaseName;USER=myUserName;OPTION=0
And then I also have my Username and Password entered in the fields below the connection string.

My database is over on a GoDaddy server, and it's MySQL.

As I said earlier, when I test the connection within CodeCharge, it works perfectly.
I even created the Record with the builder, and it showed me all my tables and fields.

EDIT: And for the record, my Server settings are "same as design"

So why isn't working when I run the page? Any ideas?
View profile  Send private message
AndyGB4

Posts: 121
Posted: 07/25/2013, 6:32 AM

Wow, I should not post on forums at 1:00 am...
For some reason, DRIVER and PROVIDER looked the same to me...

So now that I looked over my post, it's obvious why it tells me I don't have a Provider..
It's because I DON'T! haha

But what kind of Provider do I need to use if I'm using a MySQL database?
and is the rest of my connection string ok?

I also tried using this Connection String:
Provider=MySQL Provider; Data Source=xx.xx.xxx.xxx;User Id=myUserName,Password=myPassword;Initial Catalog=myDatabaseName;

But that just gives me this error when I simply test the connection:

Test Connection failed because of provider initialization error.
Unable to connect to the database. MySQL please verify the database provider's name and/or installed driver.
Continue?


I'm so confused with all this! I've done lot's of reading, but I just can't seem to get a hold of what I need to do on this site, even though I've used CodeCharge to connect to 3 or 4 different MySQL servers in my other CCS projects which worked perfectly...
View profile  Send private message
mor

Posts: 119
Posted: 10/09/2013, 5:10 AM

Please don't use OLE DB provider for MySQL. Be better to use Native connection. :)
_________________
Mor ve Ötesi
View profile  Send private message

Add new topic Subscribe to topic   


These are Community Forums for users to exchange information.
If you would like to obtain technical product help please visit http://support.yessoftware.com.

MS Access to Web

Convert MS Access to Web.
Join thousands of Web developers who build Web applications with minimal coding.

CodeCharge.com

Home   |    Search   |    Members   |    Register   |    Login


Powered by UltraApps Forum created with CodeCharge Studio
Copyright © 2003-2004 by UltraApps.com  and YesSoftware, Inc.